måndag 16 april 2018

Tuttifruttimåndag

En tuttifruttimåndag med jobb, bokcirkel och hushållsbestyr. En promenad fick jag också in. Viktigast var att jag äntligen började jobba med Manus 5! Inte med att skriva på själva berättelsen, utan med att få till de första karaktärsbeskrivningarna. Vilka är personerna jag skriver om den här gången? Vad driver dem, var bor de, hur ser deras familjesituation ut, vad längtar de efter, vad drömmer de om, vad är de rädda för? Jag måste känna mina karaktärer för att veta hur de kommer att reagera när jag utsätter dem för olika problem och utmaningar.
Det är ett tålamodsprövande men också roligt arbete. När den delen av processen är klar går jag över till att utveckla synopsis, dramakurvorna och tidslinjen. Jag vill helt enkelt veta vart jag är på väg och vilka mina reskamrater är innan jag börjar skriva på riktigt. Hur själva resan sedan blir har jag ingen aning om, allt går inte att förutse eller planera för. Det finns en spänning i det som jag gillar. Precis som i verkliga livet.

"Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd."
Karin Boye

Inga kommentarer: