söndag 17 juni 2018

Skriver lite när som helst

När jag bestämde mig för att bli heltidsförfattare såg jag framför mig hur jag skulle jobba disciplinerat varje förmiddag för att ägna eftermiddagarna åt annat. Så har det inte blivit kan jag avslöja utan jag jobbar med manus 5 lite när som helst, inklusive på nätterna när jag inte kan sova vilket för det mesta är mellan klockan 2 och 4. Tydligen passar det mig. Men eftermiddagarna klockan 14 och 16 går bort, jag kan omöjligen koncentrera mig då. Helst vill jag ta en tupplur. Det hade ju varit fiffigt om det varit tvärtom ...

Middag igår kväll hos våra f.d. Vätögrannar. Fint att återigen sitta och blicka ut över sundet men skönt att inte känna minsta lilla ånger över att ha sålt stugan.

Två veckor kvar tills vi åker till Cerbère och tidningen varnar för köer på autobahn. Jag kan inte minnas en enda bilresa genom Tyskland då det inte varit köer. Vi får göra som vanligt – ladda med vatten, någonting att tugga på, musik och (ljud)böcker. Samt tålamod. Med lite tur kommer fotbolls VM att hålla åtminstone några bilister borta från vägarna.

Inga kommentarer: