torsdag 28 juni 2018

Yes, där satt den!

En researchpärm kommer lastad.
Nej, inlägget handlar inte om det pågående fotbolls VM utan om Manus 5.

De senaste dagarna har jag jobbat som en tok för att hinna skissa klart innan vi åker till Frankrike. Berättelsen har funnits med mig dygnet runt och för en liten stund sedan printade jag ut resultatet av två månaders arbete. Vilken skön känsla!

Manuset är långt, mycket långt, ifrån att vara klart men det är ett första utkast. 62 scener med tillhörande synopsis. 15.000 ord. En början, ett slut och allt däremellan.
Jag har även samlat all research i en pärm så att informationen blir enkel att komma åt.

Det där med research skulle jag kunna skriva ett eget blogginlägg om ... Tänk så galet mycket tid som går åt till att läsa in sig på olika saker. Men jag gillar känslan av att veta vad jag skriver om. Av att ha koll. Dessutom lär jag mig massor.

Nu ska jag vila mig från berättelsen i några dagar och fokusera på annat. Städa till exempel. Lägenheten ska ju vara visningsklar när vi åker. Annonsen publiceras i augusti men enligt mäklaren har det redan kommit in intresseanmälningar. Jag förstår det – det är en fantastisk fin och trevlig lya som vi bor i.

Inga kommentarer: