onsdag 19 september 2018

Flyttbestyr dag 4

Bokhyllorna gapar tomma och vi är återigen omringade av flyttkartonger. Tips: K-Rautas mindre variant är helt perfekt för böcker och flyttfirmorna älskar att vi använder dem.
Jag rensade ut några böcker till – de ska svärmor få.

Och så har vi gått igenom köksskåpen. Nej, vi behöver inte 12 st glöggmuggar i Frankrike, hälften räcker. Saker jag däremot absolut vill ha med är alla mina pepparkaksformar, tekannorna och de blå drickglasen. Paj- och sockerkaksformarna har vi också packat ner. Och så den fina gröna gjutjärnsgrytan som följt mig i alla mina hem ända sedan barnen var små. Men inga tallrikar och inga bestick. Dem skänker vi bort och köper nytt på Ikea. Vi försöker vara rationella när vi gallrar men ibland får hjärtat styra. Vissa ting är nämligen förknippade med så många fina minnen och dem vill jag inte vara utan i mitt nya franska liv.

Min förkylning är på väg att besegras, hurra för det! Fötterna är släta och fina efter en dryg timmes behandling hos Anette – hurra för det också! Och håret är nyklippt och fint, tack vare Karin. Hurra!

I morgon fortsätter vi med flyttbestyren. Då är det dags för bl.a. städskåpet att gås igenom.

Inga kommentarer: