onsdag 24 oktober 2018

Höstlov

La Tramontane blåser men det är 24 grader varmt och himlen är så blå att det känns overkligt. Vi tog en kort promenad på 1,5 timme efter att jag klarat av dagens skrivbeting. Det gick helt enkelt inte att låta bli trots fortsatt träningsvärk.

Denna vecka och nästa är det höstlov i Frankrike. Bageriet i vår by har Halloweenpyntat, precis som butikerna i Perpignan. Men tack och lov är det ingen som tagit fram julpyntet ännu. Jag är konservativ när det gäller helger och tycker att det är synd att semlor säljs redan i december och julsaker i oktober. Och var är det för glädje med att baka lussekatter i oktober? Nej, jag förstår det inte.

Om två månader är det alltså julafton och vi har fortfarande inte bokat resan upp till Sverige. Vår första tanke var att ta tåget men jag vågar faktiskt inte förlita mig på att SJ håller tidtabellen vilket skulle leda till att hela kedjan av platsbokningar gick om intet. Så det blir till att flyga trots allt. Men varifrån? Vi har tre alternativ: Montpellier, Barcelona eller Toulouse. Det är ungefär lika långt till alla tre flygplatserna och vi kan ta tåget till samtliga om vi vill. Men tåg är förvånansvärt dyrt så det kanske blir bil trots allt. Inte alltid lätt att vara både pris- och miljömedveten.

2 kommentarer:

Maggan sa...

Annika, det är så roligt att följa din blogg och så väl känna igen mig i dina nya omgivningar. Där har jag varit många gånger hos min kompis, din namne. När jag flyger till henne brukar jag landa i Beziers, men den flygplatsen är kanske stängd för säsongen? Lycka till med allt!

Annika Estassy sa...

Tack Maggan! Beziers har nog öppet året runt men det är Ryan Air som flyger därifrån. Gillar dem inte riktigt. Kul med din kompis - vi har fått kontakt med varandra. 🙂