onsdag 10 oktober 2018

Oktoberregn

Det har åskat och regnat något alldeles kopiöst. Oktobermånads hela vanliga mängd kom ner inom loppet av några timmar och Medelhavet är farligt. Inga båtar ger sig ut när vågorna rullar lika tungt som nu.
Jag hade för säkerhets skull pumpat ner nivån i poolen vilket visade sig vara klokt. Poolen borde i och för sig tåla att översvämmas men jag föredrar att inte chansa eftersom jag inte vet om vattnet riskerar att tränga mellan linern och poolväggen.
Ännu mer regn fick Barcelona och framför allt Mallorca där minst tio personer omkommit sedan en vall brustit. Hemskt. Men trots ovädret är det fortfarande runt tjugo grader varmt ute och vi blir lika positivt överraskade varje gång vi öppnar ett fönster eller någon av dörrarna.

Hantverkarna – rörmokaren och elektrikern – jobbar hårt med huset och jag inser vilken skillnad det är att bygga ett stenhus jämfört med ett i trä. Stenhus tar längre tid att färdigställa och jobbet är både tyngre och smutsigare. Men grabbarna visslar medan de jobbar och verkar gilla uppdraget. 

Inga promenader och bergsturer på ett par dygn alltså och jag börjar få abstinensbesvär. Å andra sidan är det perfekt skrivarväder.

Inga kommentarer: