torsdag 1 november 2018

En månad

Idag firar vi att vi varit Cerbèrebor i en hel månad, den typ regnigaste i mannaminne. Jag antar att vi skulle testas. Men tji fick vädergudarna för vi har älskat varje dag av vårt nya liv, oavsett väder.

Idag, 1 november, är det helgdag i Frankrike och som av en händelse är det soligt och 18 grader varmt. Vi firade med att gå drygt en mil i bergen och äta utomhuslunch i byn. Vi var inte ensamma utan det tycks vara högsäsong för vandrare.

En gammal man vi stötte på i bergen hade varit ordförande för jaktlaget i byn och ägnat hela sitt yrkesliv åt natur- och skogsvård. Han kunde namnen på varje bergssida, varje topp och pass, kände till varenda stig, buske och ört, och var viltet brukar hålla till. Han berättade om dödliga skogsbränder och förödande minusgrader, om traktens rika historia, om normander och andra erövrare. Han älskade att vi flyttat till byn.

Det gjorde även vinodlaren som stod och sopade utanför sin lilla casot och som tyckte att 10 ar (1000 m2) vore lagom för oss att odla. Jag sa att vi hade fullt upp med att bygga hus. Bygg färdigt, svarade han, sedan kommer ni förbi igen ...

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Nästan för varmt klädd för 18 grader och sol? Eller fläktar det där på fjället :)

Annika Estassy sa...

Till slut hade jag bara linnet på mig. :)