torsdag 22 november 2018

Färg

Färg är spännande. Inte bara hur vi omedvetet påverkas av dem utan också hur de skiftar beroende på ljuset, rummets läge, vädret och möblerna.

Att välja färg är roligt men också svårt tycker jag. Jag har bra färgseende och ett bra färgminne men brukar ändå känna mig osäker in i det sista. Egentligen är det inte förrän rummet är möblerat och klart som jag vet om det blev bra eller inte.
Vi tapetserar gärna själva men målningen lämnar vi åt proffsen. Det blir bättre så. 

Taken på båda våningsplanen är nu klara och sovrumsväggarna har fått en första strykning. Vi studsade till när vi såg den turkosa färgen i vårt sovrum, kvällsljuset gjorde den mycket blåare än vi tänkt oss. Men jag tror att vi vänjer oss. Framför allt ska det bli spännande att se hur den gör sig mot fondtapeten vi beställt. Spänningen är olidlig ...Inga kommentarer: