måndag 19 november 2018

Kakel – sista delen

Att försöka skriva en roman när man är så trött att ögonlocken borde stöttas upp med tändstickor, är inte att rekommendera. Jag vaknar till, läser igenom det jag skrivit och undrar varför jag i en scen som utspelar sig mitt i vintern skriver om värmebölja och barn som går ut i trädgården för att bada i poolen. Inte bara att det är svinkallt, där finns inte ens en pool! Lika bra att ge upp för ikväll.
Jag skriver bäst på förmiddagarna, då är min hjärna som piggast. Men det är också då som hantverkarna avbryter mig hela tiden.

Kakelkillarna blev i alla fall klara i dag. Nästan, vill säga. Återstår att lägga ett par plattor på innegården bakom gästhuset när det regnat färdigt. Vilket det gjorde strax efter att killarna gav upp och lämnade bygget ...

I morgon förmiddag ska vi ha möte med målaren och prata igenom färgsättning. Jätteroligt även om det innebär att jag återigen måste kompensera försvunnen skrivtid med ett kvällspass.
Bilden gör inte färgsättningen rättvisa men inspirationen är hämtad från stränderna här nere – se bilden nedan.

Efter stormen ...

Platanbeskärning pågår!

Inga kommentarer: