måndag 26 november 2018

Snart advent

Idag har jag knappt stuckit näsan utanför dörren utan suttit vid datorn och skrivit. Ett pass på förmiddagen, ett på eftermiddagen och det blir ytterligare ett pass efter att vi ätit middag. Om allt går bra borde jag ha skrivit klart 3/4 delar av min nya bok lagom tills Lucia stiger in i våra mörka hus.

Första advent på söndag men förutom en adventsstake som vi tog med oss i bilen ner har vi inget pynt att ställa fram. Det gör inte så mycket – vi bor så litet att vi knappt har några ytor att ställa pynt på. Annat blir det nästa år, när vi bor i huvudhuset. Då ska det pyntas järnet! Dock har vi ett ordentligt förråd av av stearin- och värmeljus och på lördag blir det glögg, lussekatter och pepparkakor tillsammans med föreningen Nimros (Nordiska imigranter i Roussillon).

Vi hade en genomgång av bygget idag och konstaterade att allting fortsätter att löpa på som beräknat. Att vi är på plats och kan svara på frågor och fatta snabba beslut underlättar så klart.

Nästa vecka kommer flyttlasset från Sverige hit! Även om det dröjer tills januari innan vi hinner packa upp lådorna känns det bra att få hit våra saker.

Inga kommentarer: