torsdag 20 december 2018

Frisk

Äntligen är karmar
och dörrar på plats!
Själva magsjukan gick över på ett dygn men det dröjde flera till innan jag kände mig helt kry. Jag orkade inte promenera men fortsatte att skriva, ta emot hantverkarna och fixa med det ena och det andra.

Jag tänker aldrig mer skriva en bok samtidigt som jag leder ett husbygge, den saken är säker. Inte om jag har en deadline att hålla. Annat jag lärt mig denna höst, min första som heltidsförfattare: jag trivs bättre med att skriva lite varje dag under en längre period än att skriva stora sjok under en kortare period.

Att det blev stressigt i höst beror inte bara på husbygget utan på att hela september ägnades åt att flytta, besöka bokmässan och annat smått och gott. Där försvann värdefull skrivtid.

Well, well. Nu är jag frisk igen, alla julkapparna är inhandlade, vi har fått ADSL installerat och skrivandet går bra. Dessutom är vädret UNDERBART. Runt 15 grader varmt om dagarna, nästan ingen vind, blå himmel och en sol som värmer trots att skuggorna är långa. Ingen snö och ingen slask. Det är grönt och det blommar här och där. Bakvänt jämfört med Sverige vilket förstås beror på att naturen passar på innan den brännande sommarhettan tar vid.

I morgon kommer elektrikern och ska sätta upp några armaturer. T ska fortsätta skruva ihop Ikealeveransen vi fick i tisdags och jag ska  ... skriva.
Jag har ingen aning om vad det är för klätterväxt men den är full av blomknoppar.

Sommartid finns här ingen mossa alls. Inte vår trappa dock. 

Inga kommentarer: