måndag 21 januari 2019

Sju skrivdagar kvar

Dags för upploppet. Enligt min egen tidsplan har jag sju skrivdagar på mig att skriva klart råversionen av Manus 5. Nästa vecka är vigd åt genomläsning och redigering. Skulle tidsbrist uppstå har jag faktiskt  ett antal nätter att ta till också.
Just nu sitter jag i min fåtölj i storhuset med en filt runt benen eftersom vi inte haft värmen på i natt. I keramikskålen på köksön ligger apelsiner som vi plockat från Reginas träd i Banyuls.
Morgonpromenaden med Dexter är avklarad och han ligger nu på sin bädd, lite förvirrad eftersom hemma för honom är det lilla huset. I det stora leker man, tycker han, man tar det inte lugnt. Men eftersom han är en smart valp kommer han snart att lista ut hur det hela hänger ihop. Samt att han ska vara rumsren här också vilket han inte riktigt begripit ännu.
T är uppe i badrummet och fogar runt golvbrunnen. Kakelkillen glömde det i brådrasket och det känns onödigt att ta hit honom bara för det.
Apropå kakel gick det inte som det var tänkt för Moderaterna. De skulle köra ända in i kaklet och ta över regeringsmakten men slog huvudet i väggen. Så kan det gå. Eller som Agnes i Gröna fingrar sökes skulle ha sagt: högmod går före fall.

Inga kommentarer: