onsdag 27 mars 2019

Genomläsning pågår

Igår blev jag klar med den första redigeringsomgången av manus 5. Eller omskrivningen snarare för jag har inte bara flyttat runt på scener och kapitel utan formulerat om stora delar av berättelsen också. Och så har jag strukit 10% av texten.Stickspår som inte ledde någonstans är nu borta och jag har även strukit scener som gick på tomgång och gjorde att berättelsen stannade upp eller spretade. Det är som när man reducerar en sås.
Återstår nu att läsa igenom hela manuset en gång till och se om berättelsen flyter som den ska.
Dexter blev sju månader idag. Han tycker att jag är jättetråkig när jag jobbar så intensivt som jag gjort de senaste dagarna. Idag slängde han fram tassen och stängde helt sonika igen datorn. Jag förstår honom, författare kan vara urbota tråkiga. Tur att han har en husse också.

Inga kommentarer: