onsdag 17 april 2019

Att slänga böcker

En gång i tiden skulle jag hellre ha huggit av mig högra handen än slängt en bok. Det var innan vi inledde flyttkarusellen 2010 och hela tiden flyttade till mindre. Numera sparar jag antingen romaner som jag inte läst ännu, klassiker, romaner av författare jag beundrar eller romaner jag kan tänka mig läsa om. Fackböcker som jag inte har någon användning för längre försvinner också. T är ännu tuffare. Är boken utläst åker den ut såvida den inte hamnar i min att-läsa-hög förstås. Eftersom vi båda är storläsare och har begränsat med utrymme kan vi inte vara sentimentala. Så vi slänger och skänker bort. Men det innebär inte att det är lätt att rensa ut bokhyllorna och jag får lika dåligt samvete varje gång. Jag, om någon, vet ju hur otroligt mycket jobb som ligger bakom en bok.

2 kommentarer:

Maggan sa...

O ja, håller med dig. Det har varit omöjligt att slänga böcker. Nu ger jag en del till Röda Korsets Kupan, som säljer inbundna för 5 kr och pocket för 2 kr. Där kan jag köpa på tur och retur och göra lite nytta på kuppen. Förresten har jag beställt din bok Alla dessa hemligheter på den närmaste bokhandeln. Ser fram emot att läsa den. Glad Påsk från Maggan i Laxå

Annika Estassy sa...

Tack, Maggan, och en glad påsk till dig med! När vi bodde i Sverige skänkte jag bort massor till Stadsmissionen. Trevlig läsning!