fredag 5 april 2019

Insomnia

Det normala när det gäller mina sömnvanor är att jag sover dåligt och för lite. Kroppen har svårt att reglera temperaturen, huvudet kan inte sluta tänka och jag vaknar av minsta ljud. Jag använder öronproppar men får då klåda i öronen. Att vara vaken två-tre timmar varje natt är stressande och tröttsamt. Värst var det förstås när jag fortfarande hade mitt kontorsjobb. Nu för tiden kan jag ta en tupplur mitt på dagen när tröttheten slår till, eller som idag sova till halv elva. Jag hade då varit vaken i stort sett hela natten, lyckades inte somna förrän vid femtiden. Vad beror sömnlösheten på? Ingen aning. Men mamma var likadan och min dotter sover också dåligt. Kan det helt enkelt vara genetiskt?

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

klimakteriet?

Annika Estassy sa...

Kan så vara men inte enbart. Dottern är ju inte där än. :)