onsdag 24 april 2019

Rundan och hyllan

Rundan är en sex kilometer lång promenad som Dexter älskar och aldrig tröttnar på. Den gick han och jag i morse medan åskan mullrade vilket fick mig att tänka på en artikel jag läste en gång om att blixten faktiskt kan slå ner i en trots att åskan är en bit bort. Så jag stod en stund och studerade molnen och övervägde om jag skulle vända hemåt igen men kom fram till att det bästa var att fortsätta framåt. Åskan drog förbi och vi klarade oss undan både regn och blixtnedslag. Däremot hade gårdagens oväder fyllt på bäckarna vilket gjorde Dexter överlycklig. 

Hemma igen satte jag upp en hundhylla på lilltoan. Jag tror att toaletten vi har under trappan hör till världens minsta. Men den har ett fönster! Min första tanke när huset byggdes var att utrymmet skulle användas som förråd men jag ångrade mig vilket jag är väldans glad för idag. Så skönt att slippa gå upp till badrummet varje gång man behöver gå på toaletten. Toan fungerar dessutom utmärkt som förvaringsplats åt Dexters mat och prylar.
Här var torrt för två dagar sedan. 
Det skiljer en meter i höjd mellan "ån" som i vanliga fall är en väg och muren där Dexter går. 
I verkligheten var havet turkosgrönt idag. Ginsten blommar.

Ett lugnare hav jämfört med igår. 
Jag tror att Dexter skulle hitta hela vägen hem om han blev övergiven någonstans längs rundan.

Vinodlingar och åskhimmel.
Världens minsta toalett? Hyllan är i våg, om någon skulle undra.

Inga kommentarer: