lördag 11 maj 2019

Grønne Fingre Søges.

Min fina Gröna fingrar sökes har sålts till ett danskt förlag och kommer att släppas som pappersbok, e-bok och ljudbok nästa år. Hurra för det! Och tack till Carina Deschamps Agency som sålde in den.

Konkurrensen om läsarna är tuff. När jag ser all bra inhemsk litteratur som släpps i Frankrike, undrar jag varför franska förlag köper utländska titlar överhuvudtaget. Samma sak gäller så klart även andra länder.
Svenska deckare har ett inarbetat gott rykte och Swedish Crimes har blivit ett begrepp. Men Swedish Feelgood? Där finns mycket kvar att göra.

Dock är feelgood som litteraturgenre på frammarsch i Sverige. För ett par dagar sedan anordnade Norstedts en mycket välbesökt feelgoodafton i Stockholm (som jag tyvärr inte kunde vara med på) och i augusti är det dags för feelgoodfestivalen i Mariefred (dit jag åker). Ica-kuriren har utlyst Årets feelgood (Gröna fingrar sökes är en av de nominerade titlarna) och som grädde på moset kommer höstens Bok & Biblioteksmässa i Göteborg att ha en feelgoodscen. Kanske att jag åker dit ...
Det tar sig, sa mordbrännaren!

Inga kommentarer: