fredag 3 maj 2019

Redigering och brinnande fiskebåt

När ens redaktör kallar En sång för Hedda för en varm och fin berättelse och dessutom tycker att man (= jag) skriver så väl att där inte finns mycket för en redaktör att göra – ja, då blir man (=jag) både peppad och glad vill jag lova! Vi har dessutom fått en släng av ruggväder vilket är perfekt när jag måste hålla mig inomhus för att få jobbet gjort. Jag sitter alltid när jag skriver, min svanka och lätt sneda rygg tycker inte om att jag står upp.

Ruggväder ute som sagt men betydligt varmare än i norra Europa, och redan i eftermiddag ska la Tramontane blåsa bort molnen. Ute till havs brinner en spansk fiskebåt. Först trodde jag att det var en konstig molnbank jag såg men jag tog fram kikaren och upptäckte lågorna. En död och tre skadade enligt lokaltidningen. Båten går inte att rädda och kommer att sjunka till botten. Stackars, stackars människor.

Inga kommentarer: