fredag 7 juni 2019

Apéro istället för AW

Vilken veckodag det är spelar ingen roll när jag inte längre är anställd. Jag jobbar när jag måste, oavsett om det är måndag eller lördag. Fast lite koll har jag ändå, om inte annat så för att inte glömma när sopbilen kommer (måndag och fredagar töms komposterbart avfall, torsdagar plast/metall/papper) eller när det är marknad i grannbyarna.
Jag slipper såväl söndags- som måndagsångest men känner inte heller någon fredagslättnad. Dock är det väldigt trevligt att som i eftermiddags ta en sangria ihop med någon. Ingen AW utan en aperitif. Sitta i solen med R och prata om ditt och datt. Om framtidsplaner och drömmar. R är från Sverige och bor i grannbyn Banyuls. Hon flyttade hit för ett år sedan och vi lärde känna varandra tack vare Instagram.

Energibesiktningen i tisdags gick bra. I onsdags åkte vi in till Perpignan för att trimma Dexter och det gick också bra. Och så har vi städat och ställt i ordning lillhuset inför nya gäster, ett franskt par som anländer i morgon.
Jag har även fixat med en del pappersarbete. Och skissat på min ljudboksserie. Samt tittat på den fruktansvärda men otroligt bra serien Chernobyl på HBO. Välgjord, spännande, gripande och otroligt skrämmande. Ett tidsdokument som alla borde se. Jag minns såväl när olyckan hände den 26 april 1986. Min son var två månader gammal och jag tänkte mycket på vilken framtid som väntade honom. Om det fanns en framtid ...

Vädret? Varmt, soligt och småblåsigt till och från. Men vinden är bra, den håller undan myggen och friskar upp. Såvida det inte är Le Marin som blåser, en fuktig sydostlig vind som får håret att krulla sig och gör himlen disig.

Inga kommentarer: