söndag 2 juni 2019

Gästerna har åkt hem och redigeringen är klar

Vi erbjöd våra Airbnb-gäster att stanna en dag till om de ville, som kompensation för vinden de första dagarna. Men de hade lång väg hem (Heidelberg i Tyskland) och skulle jobba i morgon. Dessutom tyckte de inte alls att vinden varit besvärlig. Solen sken ju och det var varmt, sängarna sköna och på gården bakom gästhuset var det både lä och soligt. De hade dessutom varit iväg på spännande utflykter såväl härikring som i Spanien. Inte spelar det då någon roll om det blåser lite ...
Och så är det förstås, att allting är relativt. Att det handlar om vad man jämför någonting med. Hade det varit bättre med dagar utan blåst men med gråväder, kyla och regn? Så klart inte.
Våra nästa gäster kommer om ett par veckor och sedan är det full fart ända till första veckan i september. Såvida inte paret som hörde av sig nyss bokar in sig 8-15 juni.

Något jobb att gå till i morgon har jag inte (och inte saknar jag det heller). Däremot ska jag ta tag i ljudboksserien som jag lovat att skriva. Redaktören för En sång för Hedda mejlade nämligen nyss att hon gått igenom min senaste redigering och var mycket nöjd. Inget mer behövde åtgärdas. Hurra! Manuset skickas nu vidare till formgivaren för brytning och eftersom jag inte behöver vara klar med korrekturen förrän i början av juli, kan jag koncentrera mig på ljudboksserien.

Vädret? Fortfarande vindstilla och soligt men lite svalare och fuktigare än i fredags. T premiärbadade i poolen idag – badtermometern visade på 22 grader. Poolen är inte uppvärmd (elen kostar skjortan här), men den är så pass liten att det går fort för solen att få upp temperaturen.

Inga kommentarer: