torsdag 20 juni 2019

Husfix och båtdrömmar

En tekniker från Orange har precis varit här och fixat så att gästhuset har en egen telefonlinje/ADSL. Fiber finns ju inte ännu i vår by. Nu kan våra hyresgäster surfa via en egen Livebox istället för att gå via vår, vilket innebär bättre täckning (stenväggarna påverkar signalerna mellan husen negativt) och snabbare surf. Vi i vår tur slipper oroa oss över att gästerna ska vara missnöjda med den wifi vi erbjuder. Det kostar förstås en slant att ha dubbla abonnemang men det är det värt. ALLA vill ha wifi idag, det är ingen skillnad på Frankrike och Sverige i det avseendet.
Ytterligare en sak jag kan bocka av på min att-göra-lista alltså, en lista som aldrig är tom. Nästa vecka kommer fru Bellavista för att gå igenom diverse husfix som måste åtgärdas. Som ventilationen i badrummet till exempel.

Vi saknar båten vi hade på Vätö och drömmer om att skaffa en ny. Eller en begagnad snarare. Fast billigare än Örnviken. Dock kan den inte vara hur liten som helst, utan måste kunna stå emot vindar, vågor och havsströmmar, dvs ha hög reling och en någorlunda stark motor. Medelhavet är inte som Roslagens skärgård. Allra helst skulle vi vilja ha en traditionell katalansk snipa att tuffa omkring i, men de är för dyra. Nåväl, vi får väl se vad det blir till slut och om det blir någon båt överhuvudtaget.

Och så vädret: soligt med sydliga vindar. Disigt, varmt och fuktigt. I morgon är det midsommarafton som i år inträffar samtidigt som sommarsolståndet, men i Frankrike firar man inte midsommar. Lite synd, det är ju en fin tradition, tycker jag.

Tillbaka till korrläsningen nu. Jag hittar inte särskilt mycket: några upprepningar att formulera om, kommatecken som saknas ... En sång för Hedda är helt enkelt färdig och den blev riktigt, riktigt bra!