tisdag 9 juli 2019

Kurs och bad

På båtkörkortskursen igår fick vi testa våra förkunskaper. Det blev tydligt att jag var där av en anledning ... Väjningsplikt och allmänna sjöregler kan jag. Men detta med betydelsen av olika lanternor och ljussignaler nattetid, av bojar och ljudsignaler vid dimma var jag sämre på. Mycket sämre. Det märks att det alltid varit klart väder och dagsljus när jag varit ute och kört och att jag hållit mig inomskärs. Så idag pluggar jag inför morgondagens lektion. Måste ju dessutom lära mig den franska terminologin. Men jag tycker det är roligt, gillar att lära mig nya saker.

I går eftermiddag kom åskan. Den drog vidare en bit och vi kunde åka iväg och bada med Dexter på kvällen. 28 grader i luften och ljummet i havet. Underbart. Och som hunden simmade! Vi behövde inte locka och pocka utan han slängde sig i självmant och simmade runt som om han aldrig gjort annat. I natt kom åskan tillbaka och det ska fortsätta att vara ostadigt resten av dagen. Dessutom blåser det. Skönt med lite omväxling! Vi ska passa på att åka till Céret med M, en by som ligger nära bergen och som är ny även för oss.
Vi har hittat en ny vik att åka till. Eftersom hundar inte får vistas på kommunala badplatser,
håller vi oss till vikarna. Ingen uppoffring direkt ...

Inga kommentarer: