lördag 31 augusti 2019

Flyt

Vill det sig väl blir jag klar med första avsnittet av Nelly i morgon redan. Ett avsnitt, ca 5.000-6.000 ord på 4 dagar. Inte illa för att vara långsamma mig. Har jag tur håller flytet i sig men jag måste se upp med min högra axel och arm som börjat göra ont.

Vädret är oroväckande vackert, inget regn på länge nu även om det är mycket fuktigt i luften, och det sägs att vinskörden bli god men druvorna mindre än normalt. Med hög sockerhalt dock.
Vi har haft ett par extra varma dagar, det vill säga runt 30 grader, men nu har det sjunkit till 26 igen.
Jag tog en längre promenad med Dexter klockan sju i morse. Nästa blir halvåtta ikväll, och då i bergen om det inte är för varmt. Annars går vi iväg och badar och tar en nattpromenad i byn istället, där risken att stöta på vildsvin är minimal. Däremellan brukar han inte vilja ha annat än korta kissrundor, inte så länge solen är så varm som den är. Bortsett från att jag vill att det ska komma regn, älskar jag klimatet här. Och i morgon går vi in i sköna september, vår första! Förra året var vi i Sverige hela månaden för att flytta och gå på bokmässan. Som jag alltså hoppar över i år.

Inga kommentarer: