måndag 16 september 2019

Ligger efter ...

... mitt eget skrivschema men när pappa (82 år) vill komma och hälsa på prioriterar jag det framför skrivandet. Där försvann en hel skrivdag. Vi fick även mycket trevligt journalistbesök från Sverige, inte heller det något jag tackar nej till, så där försvann en dag till. Lördagen var vi upptagna med att städa och feja med gästhuset efter de trevliga fransyskorna och deras hund som bott där en vecka. Nu har ett belgiskt par flyttat in. Och igår var det så fint väder att jag ville ut och vandra.

Men idag är en ny vecka och jag har ingenting inskrivet i kalendern annat än att jag ska hålla mig hemma i morgon eftersom jag väntar på att symaskinen jag köpt (en Singer) ska levereras. Jag tog aldrig med den jag hade i Sverige, en astung Bernina som mamma köpte innan jag var född och som det inte finns reservdelar till längre. Jag trodde att jag skulle klara mig utan symaskin men det gör jag inte. Jag behöver fålla, lappa och laga ibland. Men syr mina egna kläder gör jag inte längre.
Fast vem vet, en ny symaskin kanske gör att lusten vaknar ...
Berg, hav och vinodlingar. Jag älskar det.


Dexter är trött på solen och sittstrejkar.

Inga kommentarer: