onsdag 12 februari 2020

Mimosatider

I förrgår hade vi 20 grader varmt och idag 10. Men mimosan blommar som bäst just nu och skickar putsar av väldoft. Jag älskar mimosa.
Det är vinterlov i Frankrike. När jag var liten åkte vi alltid ner till farmors och farfars hus i Nice på vinterlovet. Där fanns en stor trädgård och en mimosaallé som blommade som bäst under just vinterlovet. Jag tror att det har präglat mig mer än jag förstått.

Inga ord skrivna idag utan jag har ägnat mig åt att tänka istället. Skillnaden mellan att skriva en roman och en ljudboksserie är att varje avsnitt har en förutbestämd längd. Lyssnarna skulle inte acceptera att vissa avsnitt var 10 minuter långa och andra 40, inte heller att vissa avsnitt bara bestod av inre tankar och andra av yttre händelser. Alltså måste jag planera min berättelse så att det inte uppstår obalans. Jag måste välja ut och välja bort, döda älsklingar i ännu högra grad än när jag skriver en roman, och sånt  tar mig lite tid.

Eftersom jag ändå skulle ägna mig åt tankearbete idag passade jag på att åka till frissan. Tre månader sen jag var dit senast vilket är rekord. Men så såg jag hemsk ut också.
Farfar i mimosaallén

Inga kommentarer: