söndag 22 mars 2020

Dag 6

Byn är coronaöde, människorna håller sig hemma. Pratar gör man över balkong- och terrassräcken eller ett par meter från varandra när man är nere i byn för att handla bröd. Alla har inte bra hörsel så det skriks en hel del. Inga hemligheter här inte ... Men stämningen är fortfarande god, ingen beklagar sig. Framför allt är ingen sjuk! Och sommargästerna har inte rymt hit ännu.

Lilla Casino vid Place de la République tar bara in 5 kunder i taget. Men om alla handlar där kommer hyllorna att tömmas på noll tid. Alltså har borgmästaren gett oss tillåtelse att åka till stormarknaderna i grannbyarna Banyuls och Port-Vendres.

När människorna drar sig undan kommer djuren fram. Inte bara vildsvin utan hästar också. EN häst åtminstone. Det står ju ingenstans att man har rätt att gå ut och rasta hästen så jag antar att ägaren helt enkelt släppte ut sitt husdjur.1 kommentar:

Kerstin sa...

Tack för dina rapporter från Frankrike den här tiden. Det är verkligen intressant för oss som befinner oss hemma i Sverige, men som alltid har Frankrike i vårt hjärta. Att läsa t ex Nice Matin ger en mycket mer dramatisk bild, så det känns bra att få veta hur det är i en lugnare del av Medelhavsområdet. Bon courage!