lördag 11 april 2020

Dag 26 Påskafton

Efter att ha dubbelkollat med polisen att jag inte bröt mot några karantänregler, tog jag idag bilen till plantskolan. Kom hem med fröer, kryddor och tomatplantor. En paprikaplanta slank också med. Samt jord. Jag fick köa 30 minuter innan jag släpptes in i butiken. Endast 20 kunder i taget var tillåtet och man fick inte handla annat än saker till köksträdgården. Inga blommor alltså.

Och så har jag bakat en citruspaj som skulle bli gyllene men eftersom jag dels använde rörsocker istället för vanligt vitt, dels glömde den i ugnen blev den inte särskilt gyllene. Men riktigt god! Jag fick äntligen användning av mina kumquats. Jag köpte trädet för att jag tyckte det var fint men utan att veta vad jag skulle ha frukten till. Smaken är som en blandning av citron och apelsin och jag kan tänka mig att de passar fint att krydda en ank- eller kycklingsås med.

Vi åt vår påsklunch på köksterrassen, under paviljongen. Vi kunde ha det sämre. Oerhört mycket sämre.

Inga kommentarer: