tisdag 19 maj 2020

Förberedelser

Blåsigt men soligt och 25 grader varmt. Sommaren är här! Jag passar på att städa terrasserna och poolen, och förbereda inför sommarsäsongen som ser ut att bli av, trots allt. Juli och augusti som haft många avbokningar är återigen fullbokade. Av fransmän. Jag förstår dem, jag skulle inte heller vilja fira min semester utomlands i år.

I morgon ska några hantverkare komma hit för att få sig en uppfattning om hur mycket av köket som måste åtgärdas efter fuktskadan från i vintras. Och i slutet av maj är det försäkringsbolagets besiktningsmans tur att ta sig en titt på skadan. Konstig tågordning men jag är glad att det äntligen rör på sig, efter att allt stått still i över två månader. Samtidigt är vi nu så vana vid att ha ett hål i väggen (som jag hängt en kökshandduk för) istället för fläkt, att vi knappt tänker på det längre. Då känns det faktiskt kymigare med en köksrenovering som förmodligen kommer att pågå längre än vad som är sagt. Att äta microuppvärmda konserver i flera veckor, är inget jag ser fram emot.

Men jag kanske tar ut sorgerna i förskott, det kanske går på ett litet kick att riva ner köksinredningen och väggen, och bygga upp det igen.
Vi köpte ett par nya däckstolar. Inget flådigt men de kommer nog att uppskattas av våra hyresgäster.

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Vad härligt, här är det typ VINTER!