tisdag 3 november 2020

Magnetröntgad

Jag var och magnetröntgade bäckenet i eftermiddags. Jo, man får göra sånt trots konfineringen. Fick med mig plåtarna hem och samma kväll kunde jag logga in mig och se röntgenläkarens utlåtande: Sacroiliite på vänstra sida och tecken på begynnande förändring på högra. Ingen tumör, tack och lov. 

På torsdag har jag tid hos min husläkare för att gå igenom resultet och se vilken behandling jag kan få. Sjukdomen är en kronisk reumatisk åkomma så det handlar inte om att bota utan om att lindra. Dagarna går bra, det är nätterna som är jobbiga eftersom smärtan är som värst då och det är omöjligt att hitta en skön sovställning. Alltså sover jag dåligt och för lite och kan vara väldigt trött och grinig på dagarna. Men som sagt – ingen tumör och det är det viktigaste.

1 kommentar:

Boel sa...

Så skönt! Hoppas det blir bättre, god nattsömn är en gåva från ovan!
🥰