fredag 18 december 2020

Uppdatering mitt i manusbubblan

Luciapromenad
Tre år har gått sedan det blev officiellt att jag hade sagt upp mig från min chefstjänst på Studieförbundet Vuxenskolan. Inget jag skulle ha tänkt på om inte Facebook i morse påmint mig om inlägget jag skrev då: 

"Nej, jag ska inte sluta jobba. Däremot slutar jag som anställd. Ja, jag har sagt upp mig. Trots ett roligt jobb och sköna medarbetare och kollegor vill jag ge mitt skrivande min fulla uppmärksamhet under ett par år. Se vad som händer, testa om vingarna bär och hur långt i så fall. Är inte 1 april ett perfekt datum att börja ett nytt liv? Och så ska jag skaffa hund också."

Att vi skulle flytta till Frankrike drygt sex månader senare hade jag dock ingen aning om. Men det blev bra det också.

I onsdag fick vi köksfläkten uppsatt igen och nu fattas bara mosaiken vi ska ha som stänkskydd. Men kakelkillen hör inte av sig (det kan vara svårt att hitta hantverkare för ett så pass litet jobb när man bor vid världens ände) och jag kommer nog att bli tvungen att själv sätta upp den. Det får bli efter att jag skickat in manuset till förlaget. 

Det är mycket jag ska göra när manuset är inskickat – kakla, plantera om växterna, fålla gardiner, putsa fönstren, gå till tandhygienisten, skaffa nya glasögon ... 

Fast helt stilla står inte livet trots att jag befinner mig i manusbubblan. Jag tjatar på den franska försäkringskassan så att T äntligen ska bli ansluten på riktigt, och på det franska skatteverket som gjort fel beträffande vår taxe d'habitation (boendeskatten). Jag har även varit i kontakt med svenska skatteverket som missat att betala tillbaka skatten för 2019. Gynnkontroll och bokat tid för mammografi har jag också gjort samt tagit tag i vårt fuktiga garage. Igår fick vi det ordentligt tätat och ventilerat. Återstår för T att slamma väggarna och i maj, efter att vi sjösatt båten, ska golvet målas. Garaget är stort, 59 kvm, så det blir inte billigt. Men snyggt och tåligt.

Apropå hälsan så hjälpte medicinen jag fick mot smärtorna i SI-leden. Två dagar efter avslutad kur fick jag iofs ont igen men inte alls lika mycket.

Och så vädret ... Vi har haft det milt i flera dagar nu, ända upp till 17 grader. Soligt för det mesta men i natt regnade det.
Från tisdagens promenad runt sjön i Villeneuve-de-la Raho.


Inga kommentarer: