lördag 16 januari 2021

Hårda vindar och hundmagknip

Vi har haft det blåsigt ett tag, en hård och kall nordanvind som går genom märg och ben – om man inte är rätt klädd vill säga. I början kunde jag inte sova när Tramontane blåste nattetid. Jag lyssnade när den ven runt knuten, hörde hur den ruskade om jalusierna och tog tag i allt som var löst. Numera sovar jag, van som jag blivit vid vårt väder. 

Fast nu har det mojnat och temperaturen stiger. Snart är januari över och i februari kommer våren! Det tycker jag är precis lagom mycket vinter.

Igår hade Dexter ont i magen. Det mullrade och bubblade om den men han varken kräktes eller hade diarré. Han bara vankade runt runt med svansen mellan benen, slickade sig om munnen ideligen, såg olycklig ut och ville vara så nära oss som möjligt. Han måste ha ätit någonting konstigt när T och han var ute och gick. Eftersom han inte hade feber avvaktade jag med att ta honom till veterinären. Istället gjorde jag som när barnen var små och hade magknip. Strök och masserade honom över magen. Till slut somnade han men jag fortsatte samtidigt som jag tittade på en film. Två timmar senare vaknade han upp och var sitt vanliga pigga jag igen. Magen var tyst, han var hungrig och jag kunde andas ut.

Inga kommentarer: