lördag 27 mars 2021

Vårbruk

Jag har ingen trädgård längre men jag har en massa krukor och planteringslådor som jag älskar att hålla på med! De senaste dagarna har jag varvat redigeringen med att plantera om, plantera nytt, slänga, beskära och fylla på jord.

Jag har upptäckt att myror, precis som på Vätö, är ett hot då de gräver sig in i krukorna och får jorden att torka ut. Dessutom har jag den hårda vägen lärt mig vilka växter som inte klarar av salta vindar, och vilken skada som vintervinden kan ställa till med. Inte för att den är kall, utan för att den torkar ut. Vattning behövs även under årets kalla månader alltså. Och så måste jag bli bättre på att gödselvattna mina träd och buskar.

Min fot är inte riktigt nöjd med att jag håller på som jag gör, men den får helt enkelt lov att gilla läget.

  

Inga kommentarer: