lördag 10 april 2021

Aprilväder


Från förra helgens sommartemperaturer, till iskalla vindar och endast fem plusgrader nattetid i början av veckan, till dagens sydliga vindar och regn. April bjuder som vanligt på omväxlande väder. Avril, avril, ne te découvre pas d'un fil som man säger här (april, april, ta inte av dig en enda tråd).

Vi slapp minusgraderna i alla fall till skillnad från större delen av Frankrike där jordbruket drabbades svårt. Nattfrosten som varken eldar, marschaller, bevattning eller helikoptrar rådde på, gick hårt åt inte bara fruktträden och vinodlingarna, utan raspfälten och rödbetorna for också riktigt illa. Så illa att jordbruksministern utlyst katastrofläge. Och än är det inte över – det sägs att nya minusgrader är på väg ...

Dagens planer denna lördag är att ta emot en bokleverans från Sverige. Jag beställde ett antal böcker på bokrean, titlar som passar både T och mig. Eftersom jag dessutom har en imponerande fransk bokhög som väntar på nattduksbordet, har jag läsning så det räcker resten av året! 

Annat jag ska göra idag är att fortsätta planeringen av långnovellen som jag skrivit avtal med förlaget Tiden om. Deadline är den 31 augusti så jag behöver inte stressa direkt, även om jag ska hinna redigera klart och korrläsa Många lögner små också. Men det vore skönt att vara klar med novellen innan vi öppnar gästhuset för säsongen i slutet av maj. Vi stänger igen i mitten av september och har fullbokat hela perioden – såvida inte nya restriktioner sätter stopp förstås.

Den där foten som jag stukade för snart fem veckor sedan är inte helt bra ännu och jag fortsätter därför att hålla mig till asfaltspromenader istället för att gå i bergen. Jättetråkigt men en vecka till ska jag väl stå ut med.

Inga kommentarer: