tisdag 15 juni 2021

Svalare igen

Ett nytt ungt par, från spanska Katalonien den här gången, har flyttat in i gästhuset. Min spanska är muy mal men genom att blanda den med franska, engelska och italienska (!) gick det alldeles utmärkt att kommunicera. Det handlar helt enkelt om att våga säga fel och strunta i om det blir tokigt emellanåt. Jag minns när jag åkte till Tokyo Filmfestival för många år sedan. Sakén vi bjöds på fick mig att överskatta min språkförmåga en smula. Som våra värdar skrattade åt mina försök att tala japanska!  Men jag vet forfarande vad tack heter på japanska: Arigatō.

Högsommarvärmen är på väg bort för den här gången och vi har slagit av husets klimatanläggning. Den behövs inte när det bara är 28 grader. Så medan våra hyresgäster plaskar i poolen, sitter vi i parasollernas skugga. Om någon undrar varför den stora har en massa klädnypor på sig är det för att vi rullat upp kanten så att vinden inte ska få den att låta likt ett alltför löst skotat segel.

I morgon ska jag lära mig att dyka med tuber. I morgon ska jag lära mig att dyka med tuber. Parce que I'm worth it, y también estoy un poco loca. Eller vad det nu heter.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Lycka till med dyket!

Annika Estassy sa...

Tack! Det gav mersmak ...