söndag 29 augusti 2021

Äntligen i mål!

Skillnaden mellan kortroman och långnovell är hårfin och min nya berättelse (som är skriven för ljudformatet) ligger nog precis mitt emellan. Jag är nu färdig med grovredigeringen och manuset är klart att skickas in till förlaget två hela dagar före deadline. Så ska en slipsten dras! 😊

Återstår att se vad förlaget tycker. Men vi har en titel och vi har ett omslag. Jul i byn mellan berg och hav, en fortsättning på Byn mellan berg och hav. Hurra för det!
(I dessa tider av pandemi, naturkatastrofer och krig behöver vi hurra ofta. Dessutom behöver vi hoppfulla berättelser.)

I morgon ska jag städa.
På tisdag ska jag luncha med R.
På fredag ska jag klippa mig.
Och så ska jag följa med när T och Dexter är ute på sina eftermiddagspromenader. 

4 kommentarer:

Carin sa...

Och Dexter är med på ett hörn...

Annika Estassy sa...

Han fick agera fotomodell igen. :)

Anonym sa...

Hejsan,
fint omslag!vad är skillnaden i antalet ord för kortroman resp långnovell?

Annika Estassy sa...

Jag klippte ur följande info ur Wikipedia:
"En kortroman är uppbyggd som en traditionell roman och har kapitelindelningar, men betydligt färre sidor. Ett vanligt sidantal för en kortroman är 50–100. En längre novell med kapitelindelning skulle också kunna kallas kortroman eller novella, även om sidantalet understiger 50.

Några exempel är Martin Bircks ungdom av Hjalmar Söderberg och Carmen av Prosper Mérimée.

Science Fiction and Fantasy Writers of Americas pris Nebula Award definierar en kortroman som en bok med mellan 17 500 och 40 000 ord. Andra definitioner finns och verkar variera mellan 15 000 och 40 000 ord."