tisdag 24 augusti 2021

Råmanus och vaccinering

Råmanuset till ljudnovellen som förlaget Tiden ska ha är klart! Nu har jag exakt en vecka på mig att läsa igenom och grovredigera texten innan det ska iväg till förlaget. Perfekt timing då vi nästnästa vecka åker iväg för att tillbringa några dagar med pappa och min faster på Atlantsidan av Pyrénéerna. Våra hyresgäster, säsongens sista, får klara sig själva under tiden. Jag hoppas att inte huset brakar samman – det vore ju typiskt!

Jag hade planerat att ha novellen klar för länge sen men ingen skada skedd – jag håller ju deadline. Däremot blev berättelsen dubbelt så lång än minimilängden som var överenskommet. Det innebär tajtare redigeringsrundor men eftersom förlaget inte ser det som något problem gör inte jag det heller.

De senaste dagarna har jag alltså suttit klistrad vid datorn. Men idag åkte vi iväg till Banyuls för att beställa nya glasögon till T och vaccinera Dexter mot den superläskiga och dödliga leishmanios, en kronisk parasitsjukdom som prids i varma trakter via sandmyggor. Leishmanios smittas inte och vaccination är därför inte obligatoriskt. Fast när jag hörde att en hund i byn drabbats fick jag eld i baken. För finns det en smittad mygga kan det finnas fler ...

Inga kommentarer: