onsdag 1 september 2021

Sensommarens första dag

Halsflussen är mycket bättre vilket kan bero på medikamenterna jag fick av madame docteur eller på den härliga långlunchen med R igår eller på att vi inte längre sover med AC:n på. Det senare behövs inte längre, nätterna är svala nu, runt 20 grader bara.

Jag går alltså in i september med förnyad energi! Jag har alltid tyckt om september men gillar månaden extra mycket sedan vi flyttade till Cerbère. Sensommaren är här, skolorna börjar igen, sol-och-bad-turisterna har åkt hem och vandrarna kommer tillbaka.

Vi ska bila upp till Sverige snart men har inte bestämt när ännu. Tidpunkten beror på hur det går med försäljningen av svärmors lilla hus och med redigeringen av långnovellen. Men jag gissar att vi drar upp i slutet av månaden, precis som förra året.

Innan dess ska båten tas upp och en vattenkran installeras i garaget. I gästhuset ska den stora badrumsspegeln äntligen hängas upp på väggen istället för att stå lutad mot den och så har vi investerat i ett sänghuvud som ska upp på sovrumsväggen. Vi har lite att ordna med i vårt eget hus också: vi behöver få upp både spegel och skåp i badrummet. Det är charmen med hus – alltid är det något som ska fixas.

Bilderna nedan är på R:s hus.

Inga kommentarer: