måndag 22 november 2021

Ny assistent

I trettio år ägde jag en köksassistent som jag använde i huvudsak till att sätta deg och mixa soppor med. Jag malde även köttfärs i den – en gång. Den var stor och otymplig och jag skänkte bort den när vi flyttade till Norrtälje. Men jag har faktiskt saknat den så idag köpte jag en ny (Kenwood) men mindre maskin. Mixer- och kvarndelarna struntade jag i – jag maler inte längre mitt eget köttfärs och jag har redan en blender som jag använder dagligen. Efter att ha möblerat om i köksskåpen lyckades jag göra utrymme åt maskinen.
I morgon är det jag som ska baka mitt eget bröd för första gången på flera år. Det blir roligt! Ska även testa att göra saffransbullar att ta med till Montpellier i jul. Fast att hitta färsk jäst i butikerna är hopplöst. Därför beställer jag den via nätet istället.

4 kommentarer:

Boel sa...

På hyllan med färdiga tårtor har jag sett färdig pizzadeg och små kuber med färsk jäst. Har dock ännu inte provat den. Lycka till med saffransbullarna!

Annika Estassy sa...

Tack! Har tyvärr inte hittat några i de stora matbutikerna härikring. Men det finns torrjäst som är levande – man ska bara tillsätta vatten och låta det dra en stund. Ska testa!

Anonym sa...

I början av pandemin var det brist på färsk jäst i Sverige. Jag hittade då "Dried Yeast" hos Lidl som jag sedan dess använder! Kanske har du ngn Lidl i närheten... / Carin

Annika Estassy sa...

Här heter det Levure de boulanger. Har testat och det funkar! :)