lördag 8 januari 2022

Då var jag igång igen!

Jag har klivit in i manusbubblan igen och risken är att det blir sparsamt med inlägg framöver.

Min nya berättelse har legat och jäst till sig under hösten och jag har väntat på att själva början skulle komma till mig. Det är nämligen så jag fungerar – utan en bra inledning kommer jag inte igång. Och plötsligt pluppade den upp i mitt huvud medan jag dammsög. Sedan var det bara att börja skriva. Jag har gett mitt nya manus arbetstiteln Surdegen.

Apropå surdegar börjar jag få till riktigt fina bröd nu. Goda också. Fast när det gäller smaken är jag hänvisad till de mjöl som finns i matvaruaffärerna. 

Annat som hänt sedan sist är att min bror S varit här och hälsat på. Jag passade på att ta med honom upp till Tour Madeloc 651 meter över havet. Man åker först längs med en mycket smal och snirklig väg utan skyddsräcken för att sedan gå en brant och svettig promenad på 1,5 km. Vi gjorde det för utsiktens skull för där uppe finns varken restaurang eller café! 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så spännande! Väntar nyfiket på att få läsa Surdegen, i höst??

Tack för tipset om Jodi Picoult "Små stora saker"! Mycket bra bok som väckte många tankar. Har du läst någon annan av hennes böcker?

Lycka till med Surdegen!
/ Carin

Annika Estassy sa...

Hej Carin,
Nej – jag har inte läst något av henne tidigare. Kul att du gillade boken!

Åsa Hellberg sa...

Så fint!