onsdag 1 juni 2022

Researchresa

Min nya roman utspelar sig på ett ställe i Frankrike där jag aldrig varit: Bretagne. Varför? Därför att det passar berättelsen perfekt.
Jag har gjort så mycket research att det känns som om jag varit där på riktigt. Men att titta på videor och läsa igenom tjogvis med material är så klart inte samma sak som att uppleva en plats IRL.  Alltså måste jag åka dit en sväng, dels för att kontrollera att jag inte missat någon viktig detalj, dels för att få inspiration.
Men det blir en lång sväng eftersom stället jag valt ut ligger 110 mil norr om Cerbère. Lika långt som mellan Stockholm och Gällivare ... Vi stannar därför till i La Rochelle och passar på att se lite av staden som ska vara riktigt fin.
Hotellen är bokade och nästa helg packar vi bilen och drar iväg!

Inga kommentarer: