tisdag 13 december 2022

Uppdatering

Så här dags om en vecka befinner vi oss – om allt går enligt plan – i Mannheim och är på väg mot Hamburg. Det varnas för eventuella strejker och andra störningar i tågtrafiken så jag är beredd att snabbt ändra våra planer om det skulle behövas. Jag tar förstås med mig datorn och räknar med att jobba på tåget.

Jag skrev om solpaneler tidigare och vi har nu bestämt oss för att låta installera tolv stycken på sydsidan av vårt tak. De beräkningar som både vi och panelfirman gjort visar att vi p g a att vi bor där vi bor halverar våra elkostnader och tjänar in investeringen på bara 6 år. Elpriset lär knappast sjunka och det känns dessutom bra att minska vårt klimatavtryck.

Poolfirman var här i morse och fixade läckan som varit ett tag – en skarv som behövde limmas fast. Mikroläckor av detta slag blir kostsamma i längden. Jag trodde först att vattennivån minskade p g a avduntsningen (sommaren och hösten var ju ovanligt varma) men förstod att det fanns en läcka någonstans när vattnet fortsatte att sjunka även nu på vintern. Men nu ska läckan vara åtgärdad och allt gick på garantin.

På fredag begravs mammas kusin, Tore. Ännu en äldre släkting som försvinner och därmed en del av min barndom. Istället för att skicka blommor valde jag att ge en gåva till Världsnaturfonden. Jag tror att den naturälskande person som Tore var uppskattar det. Med tanke på att tomtarna som sitter i den svenska regeringen inte verkar vara instresserade av vår planet, behövs idéburna organisationer mer än någonsin.

Söndagens utflykt blev till Collioure. Vädret var småmolnigt och luften krispig. Vi parkerade bilen i Port-Vendres och promenerade sedan bort till Collioure där vi satte oss i solen, åt varsin crêpe och drack cider. Collioure är en mycket vacker liten konstnärsstad men vi undviker att åka dit när turistsäsongen är i gång.

Inga kommentarer: