söndag 26 februari 2023

Fisktips

Vi äter vanligtvis enkelt, T och jag, men på lördagarna lyxar vi til det med hemlagad trerättersmiddag. Ikväll blev det kallrökt fransk öring med pepparrotsvisp till förrätt, ugnsstekt färsk havsabborre till huvudrätt och chokladmousse till efterrätt. Till det drack vi en Pinot Blanc från Alsace.

Matpriserna har gått upp även här i Frankrike men maten är fortfarande något billigare än i Sverige. Den svaga kronan gör dock att skillnaden krymper.

Bilden är på firren strax innan den åkte in i ugnen. Scharlottenlök, tomater, paprika, vitlök, citronskivor och persilja. Salt och peppar och så lite smör på toppen. 20-25 minuter i ugnen på 180-200 grader. Serveras med kokt potatis. Voilà!



1 kommentar:

Anonym sa...

Oj vad gott det låter!
Öring och havsabborre tror jag inte jag har hemma...
Får bli fiskgryta och Chardonnay från Bourgogne istället 😋
/ Carin