torsdag 23 mars 2023

Skriver och skriver

Dagarna försvinner, den ena efter den andra. Jag skriver och skriver. Långsamt men ändå. Jag stänger in mig i sovrummet och jobbar tills jag bokstavligen somnar. Vaknar och skriver vidare. Jag har kommit till den sista fjärdedelen av min berättelse. För ovanlighetens skull vet jag inte exakt hur den slutar vilket jag tycker är spännande. När råmanuset är klart ska jag börja leva igen. Klippa mig. Städa garaget. Vandra i bergen. Sköta om mina växter. Och redigera, ha ha!

Jag har suttit så långa pass att jag fått hemorrojder för första gången i mitt liv! Kan det klassas som arbetsskada, tro? I övrigt är jag kärnfrisk enligt hälsoundersökningen jag gjorde förra veckan. Alla värden är inte bara bra utan utmärkta, och det enda jag behöver bli bättre på är att dricka vatten. Synen däremot har blivit något sämre men nya glasögon är beställda.

Nere i byn ser det ut som om tredje världskriget brutit ut. Det grävs överallt. Torget görs om, vägen smalnas av, parkeringen försvinner till förmån för människorna, trottoarerna bräddas och vi ska få en liten strandpromenad. Jag tror att det kommer att bli jättebra när det är klart.

Vi märker inte av strejkerna och protesterna som blir på grund av pensionsreformen som regeringen ska genomföra. I vår by fortsätter livet som vanligt. Det pratas om att det kan uppstå bensinbrist på sina ställen men vi kan ju alltid åka över till Spanien och tanka. 

Och nu över till vädret som är helt ljuvligt. Men. Det fortsätter att vara torrt och regnet som kom förra helgen räckte inte långt. Enligt tidningen skulle det behöva regna varje dag i två månader för att få upp grundvattnet till en hållbar nivå och vissa av småbyarna på slätten har slut på dricksvatten. Oron inför hur det ska bli i sommar, när alla turister och sommargäster kommer, är stor. 7 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

På vilket sätt såg man att du inte dricker tillräckligt med vatten. Det är jag övertygad om att inte jag heller gör.
Kaffe räknas nog inte riktigt.

Annika Estassy sa...

Det syns på koncentrationen av röda blodkroppar v/s plasma. Man kan utläsa mycket med blodtester!

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag vet! Jag har ju för höga blodvärden, Hb, och ett till som jag inte minns, och kanske det också påverkas av att jag dricker för lite? Jag ska genast hälla i mig ett glas. TAck!

Boel sa...

Hej Annika, vill du avslöja vad du skriver på för slags berättelse nu? Jag tyckte mycket om Croissant till frukost. MVH Boel Sjöberg

Annika Estassy sa...

Så roligt att du gillade mina croissanter, Boel! Boken jag skriver på just nu har ingen koppling till mina tidigare böcker. Miljön är helt ny, karaktärerna också. Jag vill dock inte avslöja för mycket innan jag är klar men kan säga att händelserna skildras ur en äldre kvinnas och hennes tre vuxna barns perspektiv. Samt hemhjälpens som ockå varit barnflicka åt familjen.

Annika Estassy sa...

Åsa – det var mitt hematokritvärde som var lite högt. HB värdet var högt men okej.

Boel sa...

Åh det låter verkligen som en bok jag vill läsa! Lycka till med slutspurten!