onsdag 31 maj 2023

Manus 7 skickat till förlaget


Efter att agenten läst och jag gjort vissa justeringar, är det nu förläggarens tur att läsa mitt nya manus. Jag hoppas att hon ska gilla det ...

Vi väntar inga fler besök på ett tag och jag ägnar tiden åt att dels beta av min imponerande bokhög och boka Sverigeresan i juli, dels åt att tänka på min nästa berättelse. Eftersom vi inte kommer att hyra ut gästhuset i år, kan jag slappna av och koncentrera mig på skrivandet istället. Vad Manus 8 ska handla om vet jag inte ännu. Jag bollar olika idéer, testar i tanken olika scenarion och karaktärer. Det är en rolig fas av min kreativa process!

Idag regnar det och det sägs att det ostadiga vädret ska fortsätta i flera dagar. Inget ihållande regn utan skurar med inslag av åska. Hoppas, hoppas att det kommer rejält med regn den här gången och inte bara några futtiga droppar som knappt hinner landa innan de dunstar bort. Värmen har kommit för att stanna och jag har tagit undan vinterkläderna och plockat fram shorts, klänningar och tunna toppar. Det är 24 °C i poolen, lika varmt som i luften, och jag har badat flera gånger. Havet är betydligt svalare dock. Två nya parasoller är inköpta. Vårt stora har mössen tuggat på i vinter och Ikea säljer tyvärr inte lösa parasolltyg till just den modellen. 

Grannarnas poolbygge fortsätter. Sporadiskt. Allt skulle ha varit klart den 12 april ...  De sliter sitt hår över förseningen och de extra kostnaderna som blir följden av den. Plus att de kommer att få betala för att putsa om vår husgavel som både skadats och skitats ner av bygget eftersom jobbarna aldrig skyddade den, trots mina många tillsägelser. Jag har överhuvudtaget varit tvungen att ryta till ett antal gånger när de till exempel blockerat vårt garage och velat lyfta tunga sand- och grussäckar över vår terrass. Grannhustrun är så trött på oljud, byggdamm och spräckt budget att hon rymt hemifrån och åkt iväg till sin syster. Där har vi ett bra uppslag till en roman!

Inga kommentarer: