måndag 12 juni 2023

Sammanfattning av veckan

Idag fyller lilla Lova en vecka, det är det största med denna dag. 💕

I fredags åskade och regnade det – hela 30 mm. Men grannbyn fick bara 8 mm. Så vi tackar regnguden att den behagade ge oss lite vatten.

I lördags åkte vi till Sète, söder om Montpellier, för att hälsa på våra nya vänner M & B som vi lärt känna tack vara FB-gruppen Svenskar i Languedoc. Det blev ett supertrevligt besök och extra roligt var det att få se lite av en för mig obekant stad.


Nästa längre resa blir med vår nya bil, hybridmodellen av Toyota C-HR som vi hämtar ut i morgon eftermiddag. Skönt att vi får den i god tid innan vi ska köra upp till Sverige.

Grannens poolbygge blir klart denna vecka och vi kommer äntligen, efter att ha levt med det i nästan fyra år, slippa både oväsen och byggdamm. Först var det ena grannen som byggde nytt, sedan var det den andra och lagom tills han var färdig med sina två hus satte granne nummer tre igång med ett poolbygge. Jobbigast är att det varit tyst långa perioder då byggena plötsligt avstannat av okända anledningar. Det hela har därför dragit ut på tiden. Så var det inte när vi byggde våra hus, antagligen därför att vi hade en duktig byggledare som såg till att hantverkarna respekterade tidsschemat.

Slutligen, lagom till helgen, är det sagt att förlaget ska lämna respons på mitt nya manus. Nervöst ...

I skrivande stund mullrar det i bergen bakom huset. Kommer även vi att få en skur månntro?

Inga kommentarer: