lördag 3 juni 2023

Sol och boktips

Det har regnat så pass mycket över bergen att dammarna som vi får vårt dricksvatten ifrån fyllts till bredden. Det innebär inte att torkan är över, långt ifrån, och grundvattnet är fortfarande oroväckande lågt. Men det gör det ändå lättare att njuta av det fantastiska vädret.

Syster med familj har avviserat sin ankomst. Planen är att de ska bila ner till oss i början av juli och det blir deras första besök någonsin i våra trakter. Vore det inte typiskt (om än inte särskilt sannolikt) om det regnade oavbrutet när de är här? 

Respons från förlaget kommer i mitten av juni. Bra att det dröjer eftersom det innebär att jag hinner få distans till manuset innan det är dags att sätta tänderna i det igen.

Jag har läst ut en fantastisk roman som ännu inte kommit ut i Sverige: La carte postale (Vykortet) av Anne Berest. Men jag har hört att Brombergs köpt rättigheterna och att den släpps i Sverige i september. Boken handlar om författarens judiska familj och om förintelsen sett ur ett franskt perspektiv. Lika spännande som en detektivroman men också oerhört upprörande och gripande. Alla förintelseförnekare borde läsa den!

Poolterrassen samt köksterrassen nedanför.
Storterrassen.

3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

NU ser jag. Tack!

Anonym sa...

Tack för boktipset! Den finns redan översatt till danska och engelska. Jag slukar dina böcker och dina boktips 👍
/ Carin

Annika Estassy sa...

Tack, Carin!