onsdag 6 september 2023

Efterrätt

Egentligen gillar jag att göra efterrätter, baka kakor och söta pajer bättre än att äta dem. En smakbit räcker och sedan är jag nöjd. Därför passar jag på att göra just efterrätter när vi får besök. Och även om det sägs att man inte bör laga rätter man inte lagat förrut när man får gäster, är det ju då man har en anledning att testa nytt. Oftast blir det bra. Min chokladmousse är beryktad men citronmoussen på mascarpone jag gjorde när G och V var här blev också supergod, likaså förra veckans Key lime pie (se bilden). Igår kväll gjorde jag en Tiramisu för första gången, en traditionell variant utan vispgrädde eller Amaretto. En Tiramisu ska vila 24 timmar i kylen innan den är klar vilket alltså blir ikväll, lagom tills P kommer. Det är bara att hålla tummarna för att den duger att äta.

Inga kommentarer: