onsdag 13 september 2023

Vardag igen

P åkte hem till Sverige i måndags, lagom tills vädret blev ostadigare. "En av mina bästa semestrar någonsin", blev betyget vilket glädjer mig. Vardag och jobb igen för oss båda alltså och jag drar mig undan till gästrummet för att få vara ifred med mitt manus. Det ska utökas med ett antal scener och kapitel och jag måste följdaktigen se över hela strukturen så att det nya som ska in inte får mitt bygge att falla ihop likt ett korthus. 

Jag önskar mig en regnig höst vilket inte innebär samma sak här som i Stockholm. Ingen kyla och inget gråväder men väl rejäla skurar. Sådana fick Perpignan och några ställen till norr om oss samt ute till havs igår. 50 mm på en timme på sina ställen och hagel ibland stora som golfbollar. Vi såg blixtarna och hörde mullret men inte en enda droppe hittade hit. 

Från första till tredje bilden nedan är det 27 minuter bara. Så fort kan alltså vädret växla. Men inget regn hos oss, som sagt. Däremot vackra blixtnedslag vid horisonten.

Och så ser jag på sociala medier att det varit Feelgoodfestival igen, i Sigtuna den här gången. Jag har deltagit en gång vad jag minns – 2019 i Mariefred. Vi får se om det blir fler gånger. Min nya berättelse är ju mer drama än feelgood men genren har växt till att omfatta det mesta som inte är krim/thriller, skräck eller science fiction så vem vet ... 

Inga kommentarer: