lördag 30 mars 2024

Påskafton

Precis som i Sverige är det lamm som gäller på det franska påskbordet. Det borde vi ha tänkt på när vi åkte iväg för att köpa en lammstek tills ikväll – det fanns inte en enda ynka stek att uppbringa, köttdisken var länsad på lammkött. Så vi köpte lax att steka istället. T tycker att det är lika bra det eftersom han inte vill söla ner vår sprillans nya ugn! 

Men varför en ny ugn, kan man undra ... Jo, för efter att poolfirman var här och bytte ut delar av pumpen som gnisslade och rökmokaren fixade den trasiga ventilen på vattenberedaren, var turen igår kommen till elektrikern att byta ut ett trasigt ugnselement. Men han klantade sig. Inte bara att han inte lyckades få ut hela det trasiga elementet, han fick dessutom skyddsglaset på ugnsluckan att explodera i miljoner bitar!
"Jag beställer ett nytt glas", sa han.
"Det är nog en ny ugn du ska beställa", sa jag.
Och så blev det. Samma eftermiddag var den nya ugnen levererad och installerad. Tänk så förvånade köparna av vårt hus kommer att bli när de öppnar ugnen första gången och möts av ett fläckfritt innandöme och sprillans nya plåtar! 

Dagens väder: tjugo grader varmt och soligt. Massor av människor, bilar och motorcyklar i rörelse. Även om den franska påskhelgen inte är lika lång som den svenska (både skärtorsdag och långfredag är vanliga arbetsdagar) är den ändå längre än en vanlig helg, vilket märks.


2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag träffade en sådan ras som du har, en granne här, och den viftade inte på svansen. Och den gör inte det, enligt ägaren Är det rasen eller den specifika hunden? Det var omöjligt att tolka den, väldigt annorlunda måste jag säga.

Annika Estassy sa...

Dexter kommunicerar väldigt tydligt med såväl människor som andra hundar. Med svansen, öronen, blicken, kroppen ... Det är första gången jag hör att IT:ar inte skulle vifta på svansen!