onsdag 24 april 2024

Diversearbetare

Jag fortsätter att rensa och packa, varvat med manusarbete och diverse bestyr som har med vår återflytt att göra. Som att ordna med hemförsäkring och elavtal för hyresrätten till exempel, den som jag sagt upp innan vi ens flyttat in. Och så måste vi boka tid hos skattemyndigheterna och infinna oss där personligen för att kunna folkbokföra oss i Sverige igen. Det är faktiskt mer jobb att invandra än utvandra och det gäller såväl Frankrike som Sverige. 

Annat jag gjort är att boka en målare som ska tapetsera bostadsrätten åt oss – jag vill inte ha vitmålade väggar. Det var inte givet att hitta någon eftersom vi flyttar in mitt i sommaren då många hantverkare har semester. 

Leasingavtalet för bilen är uppsagt och Toyotan är nu vår, och om två veckor har jag möte med vår bankkvinna för att informera henne om att vi sålt huset och flyttar. För i Frankrike gillar man fortfarande att prata med sina kunder IRL ...

Inga kommentarer: